Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΝΟΕΜΒΡHΣ 2014

Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβρη του 73 με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο, είναι αποτέλεσμα ενότητας των πολιτών και ειδικά της νεολαίας σε ένα κοινό στόχο την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την απεξάρτηση από τα ξένα κέντρα εξουσίας.

Ενώ τα στοιχεία του πλαισίου διεκδίκησης ήταν στοιχεία άμεσης δημοκρατίας και εκπλήρωσης των επιθυμιών του ελληνικού λαού, οι μεθοδεύσεις, η ανοχή και η πίεση από τους γνωστούς κύκλους έκαμε τον λαό να δεχθεί την αντιπροσωπευτική δημοκρατία με τους << σωτήρες>>.


Ακολούθησε η διολίσθηση στην καθολική κυριαρχία των ολιγαρχών του πλούτου, των τραπεζιτών και των ντόπιων εκπρόσωπων τους.

Σήμερα που ζούμε σε εποχή συγκαλυμμένης δικτατορίας που ονομάζεται χρεωκρατία, oι επεμβάσεις γίνονται σαν σε αποικία χρέους με μέσα τύπου τρόικας . O γύψος σήμερα αντικαταστάθηκε από το χρέος, τα τανκς από τα ΜΑΤ και το σύνταγμα της χούντας από το μνημόνιο με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι πια άδειο μαργαριτάρι μετά την επιβολή του Καλλικράτη, την λεηλασία από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-παράγοντες.

Ο δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου πρέπει να οδηγήσει και εμάς:

Στην πολιτική ενότητα των Ελλήνων που θα θωρακίσει τον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής εναντία στην δικτατορία των δανειστών.

Στην πολιτική ενότητα των λαών του Ευρωπαϊκού νότου και όλης της Ευρώπης στον αγώνα εναντία στην αρπαγή του πλούτου από τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους.

Στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας (άμεσης) χωρίς προσθήκες από τους πολίτες για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα της πολίτικης .

Στην διεκδίκηση της εκπλήρωσης των επιθυμιών των πολιτών για αξιοπρέπειααλληλεγγύη,συνεργασία.

Στην επανάκτηση των δικαιωμάτων : 
Να είμαστε ιδιοκτήτες του χρήματος που έχουμε και να το διαχειριζόμαστε δημοκρατικά. 
Στα αναφαίρετα δικαιώματα στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κατοικία, στην Εργασία, στην πρόσβαση στο Νερό.

Η ζωή σε δημοκρατία και ελευθερία είναι δρόμος και τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.


Μποζάς Γεράσιμος
Γραφείο Τύπου   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ  ΞΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου